Opgericht in 1979 door Edwin Voerman als importclub voor vrienden.
Na het pionieren met de import van Franse wijn in het begin van de zeventiger jaren tijdens Edwin’s studietijd in Rotterdam, is het regelmatig importeren van Franse wijnen begonnen in 1979. Al snel kwam er een stenciltje met te importeren wijnen. Nog een paar jaar later verscheen er een jaarlijks boekje in zwart/wit. Op het boekje staat nu 1988.
Sinds 2005 zijn alle afbeeldingen in kleur. De ene liefhebber introduceert de volgende en zo is het bestand geleidelijk aan gegroeid tot vijftienhonderd adressen van echt enthousiaste wijnliefhebbers. Met zo’n aantal achter je zien ze je graag komen in Frankrijk. Expediteur Hentzen stelde in 1993 één van zijn loodsen aan de Coolhaven in Rotterdam ter beschikking voor de jaarlijkse proeverij; dat werden er twee en ook werd de proeverij in 2004 voor het eerst verlengd naar twee dagen.

De loods aan de Coolhaven in Rotterdam....historische tijden

Vanaf 2017 spreekt Voerman Wijnen de wens uit om te groeien en te professionaliseren. Met het aantrekken van nieuw talent, als innovatieve en frisse sparringpartner op zowel bedrijfsmatige als wijn-vakinhoudelijke zaken zet men een nieuwe koers in. Dit resulteert in een gefaseerde make-over van de brochure, het opzetten van een compleet nieuwe en hedendaagse webwinkel en het leveren van wijn met de gedachte voor 13:00 uur besteld, morgen in huis, gratis vanaf 12 flessen!
Met de filosofie om een representatief aanbod te leveren van wijnen van de beste producenten, die leidend zijn voor de wijnen uit hun gebied. 
Ruim 40 jaar ervaring in de wijnwereld en een hedendaagse no non-sense aanpak, gecombineerd met kennis uit gerenommeerde wijnopleidingen.

Sinds 2018 bestaat het team uit Michiel de Ruiter en Dennis Doorakkers.Twee wijnliefhebbers Pur Sang! Wij delen graag onze passie met u en selecteren ieder half jaar weer nieuwe wijnen van uitstekende kwaliteit in verschillende prijsklassen. Zowel Michiel als Dennis zijn beide internationaal gecertificeeerd door Wine & Spirit Education Trust (WSET 3).
Dennis is op persoonlijke titel als jurylid verbonden aan twee prestigieuze wijncompetities namelijk het Concours Mondial de Bruxelles en de Berliner Wein Trophy.

Michiel de Ruiter en Dennis Doorakkers


Onze filosofie

  • Importeren van authentieke wijnen van alle belangrijke appellations.
  • Uitbreiding buiten Frankrijk is reëel en wenselijk (denk hierbij aan Italië, Oostenrijk, Spanje, Duitsland, etc.).
  • Gehele jaar door importeren en leveren aan onze klanten.
  • Finesse en elegantie gaan als selectiecriteria vóór kracht en concentratie.
  • Authenticiteit van de druivensoort en regio’s staan centraal.
  • Representatief aanbod van de beste wijnproducenten per appellation op basis van prijs/kwaliteit.
  • Vlakke prijsstelling en de import direct vanaf de wijnboer met een vaste kostenopslag voor een betaalbare eindprijs van alle wijnen.

Wij willen de wijnleverancier zijn voor uw wijnconsumptie gedurende het hele jaar. Of u nu een feestje geeft en morgen al 2 dozen dagelijkse wijn nodig heeft of dat u wilt genieten van kwalitatief hoogstaande wijnen uit de middencategorie of subtop voor bij een diner. Maar uiteraard ook als u uw wijnkelder wilt aanvullen met de crème de la crème uit ons top- of ons bijzondere Cerclesegment. Wij staan voor u klaar met een assortiment waar wij garant voor staan, alles geselecteerd en geproefd door het proefpanel en uiteraard beschreven op een beknopte en heldere manier zodat u snel en vakkundig uw keuze kunt maken. Hoe gaat dit in zijn werk? Dat leest u hieronder bij ‘Onze ‘nieuwe’ werkwijze’.

Onze werkwijze

Onze focus ligt op ons specialisme Frankrijk en daardoor bij het gehele jaar door importeren van Franse wijnen van alle belangrijke appellations. Uitbreiding van ons aanbod met niet-Franse wijnen is een uitgesproken wens van veel van onze klanten, maar wel met behoud van onze selectiecriteria van authenticiteit, elegantie en finesse. Maar onze ambitie is veel groter. Wij willen de wijnleverancier zijn voor uw gehele wijnconsumptie het hele jaar door. Of u nu een feestje geeft en morgen al 2 dozen dagelijkse wijn nodig heeft, of dat u wilt genieten van kwalitatief hoogstaande wijnen uit de middencategorie of subtop voor bij een diner of uw wijnkelder wilt aanvullen met de crème de la crème uit ons top- of ons bijzondere Cercle segment. Wij staan voor u klaar met een assortiment waar wij garant voor staan, alles geselecteerd en geproefd door een proefpanel en uiteraard beschreven op een beknopte en heldere manier.

Twee keer per jaar ( voorjaar en najaar ) blijven wij proeverijen organiseren op locatie, om u als klant persoonlijk te ontmoeten, uw wensen en behoeften te horen en om u te adviseren over onze wijnen op de proeftafels en daarbuiten.
Op de proeftafels staan 40 tot maximaal 50 wijnen, met nadruk op ‘oude’ bekende wijnen, maar ook een aantal ‘trouvailles’. Tijdens de proeverijperiode gelden speciale proeverijprijzen.

Bestellen

Klik hier om meer te lezen hoe u onze wijnen kunt bestellen.