Je winkelwagen is momenteel leeg
Een biologische Vin de France zonder toegevoegde sulfieten met intense rood-en zwartfruittonen, floraal parfum en sappige structuur, voor direct genot en korte rijping. Bestelbaar per doos (bevat 6 flessen).
La Remise de la Mordorée Rouge 2023 is een wijn die het beste van eenvoud en karakter combineren onder de schaduw van de grotere cuvées van Domaine de la Mordorée, met als uitgangspunt Marselan als kerndruif, aangevuld met Grenache.
De wijngaarden zijn biologisch en biodynamisch beheerd, de oogst gebeurt met de hand, vinificatie zonder toegevoegde sulfieten en met aandacht voor zachtere interventie: destemmen, crushing, temperatuurcontrole. Daardoor blijft het fruit helder en puur, de tannines soepel, de structuur prettig toegankelijk. In de neus toont de wijn helder rood en zwart fruit, met viooltjes en een bloemige toets; in de mond rondheid en frisheid, sappige zuren en een afdronk waarin de combinatie van fruit en elegantie blijft hangen.
Een wijn voor wie direct wil genieten maar ook interesse heeft in wat zij-of-haar kelder kan bieden.
Kleur
Diep robijnrood met paarse reflecties, levendige kern.
Geur
Rood fruit (kersen, frambozen), zwart fruit (bramen), bloemige tonen van viooltje en pioenroos, lichte kruidigheid.
Smaak
Sappige aanzet van rood en zwart fruit, met voldoende frisheid door levendige zuren; tannines zijn zacht tot gemiddeld, de middenmond toont rondeur, met een vleugje mineraliteit of aarde in de finish.
Lekker bij
Druiven
Marselan, Grenache
Domaine de la Mordorée is een van de toonaangevende domeinen in de zuidelijke Rhône, bekend om zijn biodynamische en biologische committment, respect voor terroir, en de zoektocht naar zuiverheid in al hun cuvées. De wijnvelden worden met de hand geoogst, met selectie, en vinificatie gebeurt onder natuurlijke omstandigheden met minimale interventie. De “Vin de France – La Remise” reeks is bedoeld om die filosofie op een toegankelijker niveau te brengen: wijnen vol karakter, met terroirexpressie, zonder de complexiteit en grandeur van de topcuvées, maar ook zonder concessies in kwaliteit. De keuze om sommige cuvées zelfs zonder toegevoegde sulfieten te maken, benadrukt die integriteit en sluit aan bij moderne consumenten die kiezen voor puurheid én smaak.